Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Divorce

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Divorce
Met een stel dat uit elkaar groeit en aan een scheiding denkt, is het logisch dat de soundtrack van Divorce vol hartzeer staat. Voor welke break-up songs hebben de makers gekozen?
In de serie Divorce, waarvan het tweede seizoen onlangs in première ging , zien we hoe Frances (Sarah Jessica Parker) en Robert (Thomas Haden Church) steeds verder uit elkaar groeien. En die ontwikkeling is goed terug te horen in de muziek van de reeks.
Denk bijvoorbeeld aan het toepasselijke 'Owner of a lonely heart' van de progrockers Yes (die ook nog terugkomen met 'Starship trooper') of 'Goodbye stranger' van Supertramp. Of het aanstekelijke 'Couldn't see the light' van Climax Blues Band, dat stiekem toch zo'n zwaarmoedig nummer is.
Naast dat classic rock-hartzeer zijn er ook moderne toevoegingen. Sommige tracks zijn zeer bekend - denk aan 'Paradise' van Coldplay en 'Somebody that I used to know' van Gotye en Kimbra. Anderen zijn dan weer obscuur, zoals het wonderschone 'Baby you're my light' van Richard Hawley.
Beluister de soundtrack van Divorce hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!