Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Damnation  

  •  
20-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Damnation - Pilot
De Grote Depressie in de VS in de jaren 30 van de vorige eeuw staat centraal in Damnation. De muziek die daarbij past is melancholisch en – bovenal – Amerikaans.
 
De eerste aflevering van Damnation wist ons misschien nog niet helemaal te overtuigen, maar de soundtrack van de reeks van Tony Tost (Longmire) doet dat wel. De makers hebben een playlist vrijgegeven met nummers – niet alleen de muziek die tijdens de afleveringen te horen is, maar ook de tracks die als inspiratie voor de serie dienden.
En dat is een lijst met Americana in allerlei varianten. Zoals het meeslepende ‘Graves’ van Whiskey Shivers, dat klinkt als een gospeltrack die door een chain gang gezongen wordt. Country is er ook, zoals ‘God’s gonna cut you down’ van Johnny Cash of het minder bekende ‘O little light’ van Hiss Golden Messenger.
Zo is er een mooie balans tussen bekend werk (Bob Dylan, Leonard Cohen) en onbekendere artiesten (Wovenhand, Laura Marling) te horen in de selectie van de makers. Beluister de soundtrack en inspiratienummers van Damnation hieronder.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!