Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: 13 Reasons Why

  •  
15-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
13 Reasons
De Netflix-serie 13 Reasons Why gaat over depressie en angst bij tieners. Logisch dus, dat de soundtrack een donkere aangelegenheid is.
13 Reasons Why gaat over de tiener Hannah Baker, die zelfmoord pleegt. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher uit 2007. Een van de producenten van de serie is – verrassend genoeg – zangeres Selena Gomez, die het boek destijds las en sindsdien geprobeerd heeft om 13 Reasons Why gemaakt te krijgen.
Dat is inmiddels gelukt en dus is het niet verrassend dat Gomez zelf te horen is in de serie met de ballad 'Only You' – een cover van het Britse duo Yazoo. En het zijn lang niet de enige melancholieke klanken die langskomen op de soundtrack van 13 Reasons Why.
Er komt bijvoorbeeld veel post-punk langs. En dan is een track van Joy Division (waarvan zanger Ian Curtis op 21-jarige leeftijd zelfmoord pleegde) onmisbaar: 'Love Will Tear Us Apart'. Protomartyr, de hedendaagse vertegenwoordigers van het genre, leveren met 'Cowards Starve' een sterke bijdrage. Verder komt er nog new wave langs (van onder andere The Cure en Echo & the Bunnymen) en intieme tracks van Elliott Smith (nog een zanger die zijn eigen leven beëindigde) en Miya Folick.
Het is geen opbeurende luisterpartij, maar de soundtrack van 13 Reasons Why maakt indruk. Beluister hem hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!