Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sorjonen (Bordertown): Finse misdaadserie verdwijnt van Netflix

  •  
18-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2081 keer bekeken
  •  
SorjonenBordertown

Het Finse drama volgt rechercheur Kari Sorjonen (Ville Virtaren), die misdrijven onderzoekt in een stadje nabij de grens met Rusland.

Foto credit: Netflix

Het Finse misdaaddrama Sorjonen (of: Bordertown) wordt deze maand uit het aanbod van Netflix verwijderd: de serie is nog tot en met 10 mei bij de vod-dienst te bekijken. Het nieuws werd opgemerkt door de website Netflix-Nederland.nl. Sorjonen volgt de gerenommeerde detective Kari Sorjonen (Ville Virtaren), die vanuit de grote stad naar een klein plaatsje bij de grens (vandaar de Engelse titel) verhuist, om minder te hoeven werken en meer tijd met zijn zieke vrouw en zijn tienerdochter door te kunnen brengen. Helaas blijkt ook zijn nieuwe woonplaats een broedplek voor criminaliteit te zijn, waarna hij al snel verwikkeld raakt in een aantal lugubere moordzaken. Sorjonen werd bedacht door Miikko Oikkonen, die ook het op NPO Plus te bekijken Helsinki Syndrome schreef. De serie maakte uiteindelijk drie seizoenen vol, die nu allemaal op Netflix te zien zijn. De volledige reeks was goed voor in totaal 31 afleveringen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!