Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Someone Great: een niet zo romantische romkom

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Someone Great poster
De film met Gina Rodriguez in de hoofdrol viert vrouwelijke vriendschap.
Vriendinnen die er voor elkaar zijn, altijd, zonder competitie. Je ziet het niet vaak genoeg in films en series, en al helemaal niet met een diverse cast. Maar in Someone Great is dit precies wat we te zien krijgen: drie vriendinnen die voor elkaar klaar staan 'no matter what'.
De nieuwe Netflix-film, geschreven en geregisseerd door Jennifer Kaytin Robinson, is feministisch en grappig. Ook zijn er gastrollen voor Rosario Dawson en RuPaul.
In Someone Great ontmoeten we muziekjournalist Jenny (Gina Rodriguez; Jane the Virgin, Deep Water Horizon, Annihiliation ). Ze heeft net haar droombaan bij Rolling Stone gekregen, maar moet hiervoor wel verhuizen naar San Francisco. Haar vriend van negen jaar Nate (Lakeith Stanfield; Sorry to Bother You, Atlanta ) ziet een langeafstandsrelatie niet zitten en maakt het uit. Jenny voelt zich alsof ‘haar hart uit haar borst is gerukt’ en dealt hiermee door een dansparty te houden in haar appartement, met veel drank (zoals we dat allemaal doen, toch?).
9187.w1499.0.25e02e2
Haar beste vriendinnen Blair (Brittany Snow; Pitch Perfect ) en Erin (DeWanda Wise; She’s Gotta Have It ) vormen een front om tegemoet te komen aan alles wat ze wil. En wat Jenny wil is een laatste avond met haar 'girls', voordat ze naar San Francisco verhuist om voor Rolling Stone te gaan werken. En de perfecte avond waar ze haar verdriet weg kan dansen, met wat hulp van drank en drugs, is het Neon Classic muziekfestival.
9188.w1499.0.d0a262c
De film viert feminisme en diversiteit ook met attributen, zo zijn er diverse items te zien met het woord ‘feminist’ erop, heeft Jenny een T-shirt aan met ‘Latina AF’ erop en is er een 'heart-to-heart' tussen Jenny en een onbekende vrouw op het metrostation.
Someone Great begint weliswaar als een ‘meisje is verliefd op jongen, jongen en meisje krijgen relatie, meisje verliest jongen’-verhaal, maar houdt zich vervolgens niet bezig met het terugkrijgen van de jongen. De titel verwijst niet naar de jongen in de film, maar naar Jenny zelf. Someone Great laat op herkenbare wijze (met flashbacks) zien hoe alledaagse voorwerpen en muziek herinneringen kunnen terughalen, en hoe pijnlijk deze kunnen zijn als je liefdesverdriet hebt. Hoewel de film op verschillende fronten iets vernieuwends doet, zijn er natuurlijk ook een paar romkomclichés.
De soundtrack van de film is ook fijn: zo zijn Lizzo, Twin Shadow en Selena (over wie Netflix een documentaire maakt) te horen.
Someone Great, vanaf 19 april 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!