Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Somebody Feed Phil S05E01: smullen in Mexico

  •  
25-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Somebody Feed Phil S05
Het enthousiasme van televisiepresentator en veelvraat Phillip Rosenthal werkt aanstekelijk.
Televisiepresentator Philip Rosenthal houdt van lekker eten, getuige de televisiereeks I’ll Have What Phil’s Having die in 2015 bij de Amerikaanse televisiezender PBS werd uitgezonden. Zijn concept – het tonen van culinaire hoogtepunten overal ter wereld – werd in 2018 ingelijfd door Netflix. Sindsdien is hij werkelijk overal geweest. In het vijfde seizoen van Somebody Feed Phil bezoekt hij de Amerikaanse staat Maine (bekend van de kreeften), het Finse Helsinki (rendier en vis staan op het menu) en de Amerikaanse staat Portland (waar foodtrucks het straatbeeld domineren). De eerste aflevering staat echter in het teken van een eetkundig walhalla: het Mexicaanse Oaxaca.
Oaxaca is waar mescal en mole vandaan komt. Of zoals een Mexicaanse kennis van Rosenthal de stad omschrijft: ‘De plek waar we het meest trots zijn op onze cultuur.’ In de openingsscène is die verwevenheid – tussen eten en andere culturele uitingen – duidelijk te zien wanneer Rosenthal olijk meedanst tijdens een parade van kleurrijke figuren. Hij houdt van de levendigheid die zich ook uit in de Mexicaanse keuken. Maar eerst bezoekt hij de markt, waar inwoners van de stad zelf hun vlees uitkiezen en grillen. 'Is het niet erg dat je dan lang in de rij moet staan?', vraagt Rosenthal aan een Mexicaanse kok. 'Nee, dat zijn we hier gewend.' ‘Oh ja’, zegt Rosenthal: ‘Dit is geen Amerika.’
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Somebody Feed Phil S05
In een restaurant, bij een lief oud vrouwtje, krijgt de presentator vervolgens de ‘lekkerste taco’s die hij ooit in zijn gezicht heeft gestouwd’. Het enthousiasme van de Amerikaan is aanstekelijk. Ook mag benadrukt worden dat Somebody Feed Phil een tamelijk duurdere productiewaarde heeft dan de shows op YouTube waarin ongeveer hetzelfde wordt gedaan, en dat uit zich bijvoorbeeld in bijzonder appetijtelijke close-ups van het voedsel dat wordt verorberd. Als de crux van een eetshow is dat je graag af wil reizen naar de betreffende plek om zelf te kunnen proeven van de culinaire rijkdom, dan heeft Rosenthal zijn werk goed gedaan.
Somebody Feed Phil S05, vanaf 25 mei 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!