Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Snowpiercer S03E01: het eindstation is nog niet in zicht

  •  
25-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
Snowpiercer S03
Waarheen leidt deze post-apocalyptische treinreis?
Foto credits: TNT
‘Just keep going’ (Gewoon blijven doorgaan).
Heel sec gezien refereert bovenstaande uitspraak aan een ononderbroken treinreis. Snowpiercer speelt zich namelijk af in een post-apocalyptische wereld waarin een trein moet blijven rijden, willen de passagiers niet, net zoals de aardbol zelf, in ijsklontjes veranderen. Maar de quote zou net zo goed kunnen gaan over de serie zelf. Nog voordat we wisten wanneer seizoen drie zou worden uitgezonden, werd al bekend dat er in ieder geval nog een vierde seizoen zou gaan komen. Het eindstation is dus nog lang niet zicht.
Toch is er, na twee seizoenen, wel enige vooruitgang geboekt. Na een felle confrontatie tussen Wilford (Sean Bean, Game of Thrones ), de originele treinbouwer, en Melanie (Jennifer Connelly, Noah , Top Gun: Maverick ), zijn onderbevelhebber, is de trein in twee fracties gesplitst. Letterlijk. Van één trein zijn er nu twee: het snelle luxepaard ‘Snowpiercer’, geleid door Melanie-aanhanger Layton (Daveed Diggs, Hamilton ), en de langzame, maar robuuste stormram ‘Big Alice’, aangevoerd door een schuimbekkende Wilford en zijn handlangers.
Snowpiercer S03
Wat betreft snelheid is Snowpiercer in het voordeel, ware het niet dat er veel tussenstops gemaakt moeten worden voor onderzoek. Layton en kompanen zijn op zoek naar definitief bewijs dat delen van de aarde weer voorzichtig aan het opwarmen zijn. Voor Wilford telt nog maar één ding: Snowpiercer terugveroveren.
Snowpiercer S03
Hoeveel verhalen zijn er nog te vertellen? Dat is de vraag die bovendrijft bij het kijken van de eerste aflevering van het derde seizoen van Snowpiercer. De serie volgde al snel – wijselijk – een kronkeliger pad dan dat van de gelijknamige film uit 2013, waarin een groep rebellen zich vanuit het staartstuk van de trein al vechtend een weg naar voren baande. Toch begint de serie nu al in herhaling te vallen. Want startte seizoen 2 niet ook al met Wilford die met bruut geweld ‘zijn’ trein wilde heroveren?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Snowpiercer S03
Van de personages zelf hoeven we waarschijnlijk ook niet veel interessante ontwikkelingen meer te verwachten, zeker niet nu Hoofd Dienstverlening Ruth Wardell (Alison Wright, The Americans ) en Melanies dochter Alex (Rowan Blanchard, Girl Meets World ) zijn overgelopen naar de goede kant. Daarvoor zijn de karakters van de goeieriken inmiddels te veel ingesleten, en die van de schurken te eendimensionaal.
Snowpiercer S03, vanaf 25 januari 2022 wekelijks op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!