Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Smother S02E01: de boel wordt (weer) opgeschud

  •  
30-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
534 keer bekeken
  •  
Smother
Met de komst van een geheimzinnige buitenstaander wordt de tragedie uit het vorige seizoen weer opgerakeld aan de grillige Ierse westkust waar deze aardige whodunit zich afspeelt.
Foto credit: Peacock
Even lijkt het erop dat de rust is wedergekeerd in het Ierse County Clare, een streek die vorig seizoen werd opgeschrikt door de moord op Denis Ahern (Stuart Graham), die tijdens het verjaardagspartijtje van zijn vrouw Val (Dervla Kirwan) werd gevonden aan de voet van een klif. Val besloot vervolgens – en dat nam het hele seizoen in beslag – om te achterhalen wie verantwoordelijk was voor de dood van Denis. Dat weten we nu inmiddels, dat was Elaine (Justine Mitchell), maar gelukkig voor haar deed de aan kanker lijdende Rory (Lochlann O’Mearáin) alsof hij de dader was.
Aan de start van het nieuwe seizoen heeft de familie zich verzameld aan de grillige kust, om de as van Rory - die overleed aan een hersentumor - uit te strooien. Het is tijd voor rouw, lijken de makers te zeggen. Maar dat zou natuurlijk een saai seizoen opleveren. Dus dient een buitenstaander zich aan: Finn (Dean Fagan) beweert de zoon van Denis te zijn die hij met een andere vrouw kreeg. Vals dochter Grace’ (Seána Kerslake) moet meteen niets van hem hebben: komt hij aanspraak maken op de erfenis? Wil hij deel gaan uitmaken van hun levens? De introductie van Finn is een mooi excuus om de boel op te schudden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Op die manier haken de makers ook in op de mythe van de buitenstaander: die heeft het altijd gedaan in de ogen van de dorpelingen. Dus als Vals woonkamer aan het einde van de aflevering ’s nachts wordt vernield en iemand ‘leugenaar’ schrijft op de spiegel, dan zullen veel kijkers meteen aan de nieuwkomer denken. Dat dat waarschijnlijk een slim gefabriceerde misvatting is, daar kan je je geld op inzetten. Aangezien de makers van Smother er vorig seizoen er ook al een sport van maakten om vrijwel alle personages verdacht te maken van de moord op Denis. Dus zal het ditmaal ongetwijfeld ook zes uur duren voordat de ware intenties van Finn worden geopenbaard.
Smother S02, vanaf 31 juli 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!