Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Smeris S3E1: lekker vlot dankzij grote stappen

  •  
23-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
2543188803
Smeris weet in de nieuwe reeks de vaste schare fans wederom te bedienen met alle elementen die de serie zo onweerstaanbaar maken.
En zo waren we ineens bij een soort New Kids -achtige scène belandt, bij de opening van het derde seizoen Smeris , compleet met vrachtwagen-rijdt-pardoes-personage-omver. Nee, nieuwe vrienden maakt de serie niet, met iemand die wordt ondervraagd middels spijkers in z’n knieschijven. Of met Jeroen van Koningsbrugge die als Theo Kamp met een opgedirkte trike door het Brabantse land rijdt en met een enorm geweer zijn oude maat Willem Niessen (Dennis van de Ven) uit de problemen redt. Er is een stripper, en zijn slapstickgrapjes, er is een politiechef-met-saucijzenbroodje. Voor de vaste schare fans is het allemaal vintage Smeris , en een uitstekend begin van een nieuw seizoen (578.000 lineaire kijkers voor de openingsuitzending).
Smeris pakt de draad op, elf maanden na het slot van het vorig seizoen. Driessen komt terecht in een mensensmokkelzaak waar Kamp zich undercover in had ondergedompeld – en zo treffen de twee elkaar weer. Theo’s personage is nóg onaangepaster dan tijdens de vorige seizoenen, wat Willem al snel in standje moraalridder dwingt. Acteur Patrick Stoof is terug, nu als Lars van Nuenen, de broer van de overleden Freddy. Lars is verlamd, heeft een voorliefde voor sixties-kauwgomballenpopmuziek en is al even genadeloos als zijn broer. Een en ander is wat ingedikt en over de top, natuurlijk, maar nou en? Smeris heeft flair, het tempo ligt hoog en is spannend.
Die elementen zorgen ervoor dat je welwillend meegaat in de grote stappen in het scenario. Zo is er het nieuwe personage Laura de Dooier van Omroep Brabant (Susan Visser) die na zeer uitvoerige research wel héél snel open kaart speelt richting Niessen, of wel heel voortvarend dat onthullende filmpje op TV Brabant uitzendt. Maar Smeris kan vlot doordraaien juist dankzij deze grote stappen – en dat maakt het zo’n onweerstaanbare politieserie.
Smeris S3, zondag, NPO 3, 20:25 uur
Kijk S3E1 hier terug
Lees ook: Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge over hun favoriete politiepersonages
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!