Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sister Boniface Mysteries S01E01: luchtig maar ook bloedserieus

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
298 keer bekeken
  •  
Sister Boniface Mysteries
Actrice Lorna Watson schittert als een koddige non die in een klein Brits dorpje moorden onderzoekt.
Foto credits: BBC
Sister Boniface Mysteries is een spin-off van het Britse misdaaddrama Father Brown. In de laatstgenoemde titel geeft een priester de politie gevraagd en ongevraagd advies; in Sister Boniface – dat zich afspeelt in de jaren 60 - ontpopt een non(Lorna Watson speelt zuster Boniface) uit een klein dorpje zich als talentvol speurder. De devote dame wordt bijgestaan door detectives Sam Gillespie (Max Brown) en nieuwkomer Felix Livingstone (Jerry Iwu). De drie kunnen gelijk aan het werk: tijdens een volksfeest blijkt er een lijk in een stropop te zitten. Boniface maakt de kijker vervolgens direct deelgenoot van haar gave door de laatste stappen van het slachtoffer te reconstrueren.
Dat is evident een koddig gezicht: een non met een fascinatie voor moordzaken. Dat weten de makers van Sister Boniface maar al te goed. En dan laten ze haar ook nog eens rondrijden op een scooter, met zijspan. De serie is dan ook luchtig, als je een drama dat draait om moordzaken luchtig mag noemen. Boniface doet in die zin een beetje denken aan Angela Lansbury in Murder, She Wrote. Haar personage Jessica Fletcher is ook zo’n wijsneus die het uiteindelijk altijd bij het rechte eind heeft. In Sister Boniface lijkt de door Watson gespeelde non dus van hetzelfde eigenwijze laken een pak.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sister Boniface
Maar de zuster toont ook haar empathie, zoals wanneer ze een verdachte die emotioneel wordt een zakdoek aanbiedt. Watson speelt de rol met overduidelijk veel plezier. Zuster Boniface is een personage dat uitstekend past bij de actrice, die haar statigheid steevast combineert met kwieke (en soms grappige) observaties. Hoewel ze op de plaats delict natuurlijk gewoon bloedserieus is. Dat kan ook niet anders, er moet wel een moord worden opgelost.
Sister Boniface Mysteries S01, vanaf 22 maart 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!