Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Shooter debuteert in november op USA

  •  
05-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Shooter - Pilot
Het actievolle drama Shooter zal op 15 november in première gaan op USA. Het debuut van de serie met Ryan Phillipe werd in het verleden al twee keer uitgesteld.
 
Na de schietpartij die vlak voor de première plaatsvond tijdens een protestactie in Dallas, werd besloten om de première te verzetten van 19 juli naar 26 juli. Maar niet veel later werden er in Baton Rogue eveneens een aantal agenten doodgeschoten en werd ook die premièredatum geschrapt. Alle slachtoffers werden om het leven gebracht door een scherpschutter en in Shooter speelt Phillipe iemand die zich eveneens specialiseert in het schieten van grote afstand. Hij geeft in de serie gestalte aan Bob Lee Swagger; een gedecoreerde scherpschutter uit het Amerikaanse leger, die inmiddels leeft in een door zichzelf opgelegd ballingschap. Als expert wordt hij door een oude collega (Omar Epps uit House ) ingeschakeld om een mogelijke moordaanslag op de president te voorkomen, niet wetende dat er mensen zijn die hem die moord in de schoenen willen schuiven.
Shooter is gebaseerd op het boek Point of Impact van Stephen Hunter. Het boek werd in 2007 al eens bewerkt tot een speelfilm met dezelfde titel, toen met Mark Wahlberg in de hoofdrol en Antoine Fuqua als regisseur. Wahlberg treedt voor deze televisieadaptatie aan als producent. Fuqua heeft verder niets met de nieuwe incarnatie te maken, maar komt als regisseur en producent binnenkort met zijn eigen serie Ice.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!