Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sharper: zinderende thriller

  •  
19-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
Sharper
Film over de eigenaar van een boekenwinkel in New York met een puissant rijke vader grossiert in sluimerende scènes.
Foto credits: Apple TV+
Van sommige films moet je van tevoren zo weinig mogelijk informatie opzoeken. Dat geldt zonder twijfel voor Sharper : een thriller met een keur aan wendingen. Hoe meer je van tevoren weet, hoe makkelijker je die verhaallijnen kan voorspellen. Dat is dus tegelijk de kracht en de zwakte van het scenario, dat is geschreven door Brian Gatewood en Alessandro Tanaka. Waar de plot echt om draait uiteenzetten is dientengevolge niet erg handig in een recensie. Niettemin begint Sharper met een romance: universiteitsstudent Sandra (Briana Middleton) begint te daten met Tom (Justice Smith), de eigenaar van een lieflijke boekenwinkel in New York.
Als Sandra echter in de problemen komt, omdat haar broer dringend geld nodig heeft, dan blijkt Tom makkelijk te kunnen inspringen. Zijn vader (een rol van John Lithgow) blijkt puissant rijk. Maar Sandra wil zijn geld niet. Of speelt er iets anders? Ook zijn er sleutelrollen weggelegd voor twee acteurs in topvorm: Julianne Moore en Sebastian Stan.
Sharper
Filmmaker Benjamin Caron brengt met zijn debuut een hommage aan zinderende ninetiesmysteries à la The Usual Suspects (1995). Ook doet zijn film, die leunt op flashbacks en flashforwards, denken aan de voor Steven Soderbergh kenmerkende verteltrant. Sharper grossiert in sluimerende scènes, die onder je huid gaan zitten. Zo neemt Caron alleen al in de openingsscène een half uur om de kijker, min of meer, op het verkeerde been te zetten. Die kijker moet wel een beetje welwillend zijn, en de welwillende kijker zal deze film wellicht ingenieus vinden. Hoewel de constructie die ten grondslag ligt aan de film in de derde akte toch pijnlijk zichtbaar wordt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sharper
Dan is het kwaad echter al geschied en de kijker hopelijk bevredigd, al is het alleen al door het overweldigende acteerwerk.
Sharper, vanaf 17 februari 2023 op Apple TV+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!