Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Selena: The Series S02: meer focus op Selena

  •  
05-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Selena: The Series
Het tweede deel is een verbetering, maar de aandacht op de rest van de familie Quintanilla blijft.
Het eerste deel van Selena: The Series was teleurstellend. De Tejana-koningin werd gereduceerd tot bijrol, in plaats van dat de spotlight op haar gericht was. Het was duidelijk dat wat we zagen van Selena de herinneringen van haar familie waren, belichaamd in het personage gespeeld door Christian Serratos. Het verhaal draaide niet zozeer om Selena, maar ging dieper in op de hele familie Quantanilla en hoe zij allemaal een deel bijdroegen aan Selena's succes. In het tweede deel verschuift de spotlight (gelukkig) meer naar Selena zelf, maar ontbreekt de echte diepgang nog steeds.
Het tweede seizoen gaat verder waar het vorige seizoen eindigde en bouwt op naar haar dood op 31 maart 1995. Ook in dit seizoen is het interessant om te zien hoe haar hits als ‘Bidi Bidi Bom Bom’, ‘No Me Queda Más’ en ‘I Could Fall in Love’ tot stand kwamen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Selena: The Series
Selena gaat meer in tegen beslissingen die over haar worden genomen en trouwt in het geheim met Chris (Jesse Posey). Ze worstelt met het vervullen van de vele verschillende rollen die bij haar stijgende populariteit komen kijken, maar probeert trouw aan zichzelf te blijven – ook al weet ze soms niet meer wie ze is en moet zijn. Maar haar emoties blijven aan de oppervlakte, doordat het verhaal dan switcht naar haar broer of zus. Zo zien we hoe haar broer druk ervaart om een nieuwe megahit te schrijven.
Selena: The Series
Het tweede deel van Selena: The Series laat zien hoe het icoon een Grammy won, en op het punt stond om door te breken in de Verenigde Staten en de rest van de wereld met haar kledinglijn, boetiek en salon, en Engelstalige album. Maar ook hoe zij op het punt stond haar leven in te richten hoe zij dit wilde. Het is daarom des te hartverscheurender dat ze nooit zou meemaken dat haar Engelstalige album werd uitgebracht. Hoewel het tweede seizoen minder onthullend is dan gehoopt - het levendige en zelfverzekerde karakter van de zangeres komt mondjesmaat in beeld - slaagt de reeks er wel in om Selena te portretteren als een persoon die veel gaf om de mensen om haar heen.
Selena: The Series S02, vanaf 4 mei 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!