Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Secrets and Lies S02E01: onverwacht veelbelovend

  •  
05-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Secrets & Lies S02
Het eerste seizoen Secrets and Lies was zó beroerd; is het bekijken van de tweede reeks geen ramptoerisme?
Seizoen een van Secrets and Lies hangt aan elkaar van clichés en open deuren. Het verhaal van het gezin dat wordt verscheurd door de moord op hun overbuurjongen was weinig vernieuwend. De insteek (media kunnen een slechte invloed hebben op de voortgang van een onderzoek) ook. En dan was die casting óók nog zo slecht gedaan. Ryan Philippe speelde de ongeloofwaardigste vader ooit, die met zijn ontblote bovenlijf en fluisterstem waarschijnlijk even vergeten was dat hij niet op de set van een romkom stond. Het nieuws dat hij niet in seizoen twee zou verschijnen, werd daarom niet onterecht al met positieve reacties ontvangen. Juliette Lewis vervult wel opnieuw de rol van detective Andrea Cornell, maar plastische chirurgie staat emotie in de weg. Een rechercheur moet een humaan aspect hebben om een overtuigende rol neer te zetten, maar Lewis blijft ongemakkelijk trekken met haar kaak.
Is het dan allemaal zo erg? Nee, want de nieuwe hoofdrolspelers zijn een verademing, door de beter uitgewerkte personages. Hun acteerwerk is ook realistischer. Michael Ealy vertolkt de rol van Eric Warner en zet een overtuigende gebroken man neer die zojuist zijn vrouw Kate (Jordana Brewster) heeft verloren. En dan het camerawerk: in plaats van veel wijde shots (zoals in het eerste seizoen) is nu gekozen voor meer meedraaiend beeld – een stuk moderner. Daarnaast komen er meerdere flashbacks in voor die op een prettige manier delen van de familiegeschiedenis belichten.
De afkorting SOG had door seizoen een heel andere betekenis gekregen, namelijk ‘serie ontwijkend gedrag’. Voor een liefhebber van goede detectives en spannende series is het eerste seizoen van Secrets and Lies geen aanrader. Maar voor bekenden van de serie die dit kunnen vergeten (en nieuwe kijkers) is seizoen twee veelbelovend. De eerste aflevering van seizoen twee heeft juist door de lage verwachtingen een beter eindoordeel.
Secrets and Lies, seizoen één en twee vanaf 4 maart 2019 bij Ziggo Movies & Series en bij Videoland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!