Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Achter de schermen bij X-Men-serie Legion

  •  
30-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3311637801
Op 9 februari start Fox in Nederland met Legion. Neem een kijkje achter de schermen bij de nieuwe X-Men-serie.
De X-Men-strips van Marvel werden al eerder bewerkt tot tekenfilmserie, maar dit is de eerste live action-adaptatie voor televisie. Legion werd gecreëerd door Noah Hawley, de bedenker en schrijver van Fargo , dat binnenkort een derde seizoen krijgt. Hawley gaf de hoordrol in zijn X-Men-serie aan Dan Stevens, bekend van Downton Abbey. Stevens is binnenkort tevens in de bioscoop te zien als het beest, in een live-action-adaptatie van Beauty and the Beast. In Legion geeft hij gestalte aan David Haller, een schizofrene man en in de strips tevens de zoon van Charles Xavier. Haller zit vast in een psychiatrische inrichting, waar hij geplaagd lijkt te worden door waanbeelden en hallucinaties, maar eigenlijk is hij één van de krachtigste mutanten op aarde. Stevens wordt in de cast vergezeld door Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Rachel Keller (Fargo), Jean Smart (24) en Jemaine Clement (Flight of the Conchords). Lauren Shuler Donner, Bryan Singer en Simon Kinberg treden aan als producenten.
Legion staat, in tegenstelling tot de aankomende X-Men-serie van Matt Nix , los van alle speelfilms. De eerste aflevering is op 9 februari om 22.00 uur te zien op Fox.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!