Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Running with the Devil: The Wild World of John McAfee: fascinerend portret van narcist

  •  
24-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
267 keer bekeken
  •  
Running with the Devil: The Wild World of John McAfee
Nooit vertoonde beelden van de vlucht van de excentrieke man achter de virusscanner maken documentaire tot een belangwekkende kijkervaring.
Journalist Rocco Castoro, die destijds bij het Amerikaanse mediabedrijf Vice werkte, kreeg in 2012 een unieke mogelijkheid: tech-entrepreneur John McAfee – de man van de virusscanner – volgen op zijn vlucht uit Belize. McAfee’s buurman in het tropische land was namelijk onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Had de miljonair hem vermoord? McAfee beweerde op zijn beurt dat er in Belize een overheidscomplot tegen hem was, omdat hij verschillende overheidsdiensten had gehackt en hun betrokkenheid bij grootschalige drugshandel kon aantonen. Hoe dan ook moest McAfee het land uit en toont documentairemaker Charlie Russel hoe hij eerst in Guatemala terechtkomt, alvorens hij een akelige, onwerkelijke rondreis maakt op een jacht.
Belangrijk om te weten is dat McAfee een eigenaardige excentriekeling was – hij overleed in 2021. Een extraverte verschijning die zich ook bezighield met yoga en het verzamelen van wapens. Hij omschrijft zichzelf als een combinatie van ‘James Bond en Scarface, met een vleugje Indiana Jones’. Zo laat Running with the Devil: The Wild World of John McAfee zich ook omschrijven; als een jongensboek, maar dan met perverse wendingen, en een hoofdpersoon die lijkt te lijden aan waanbeelden. De documentaire heeft min of meer gelijkenissen met The Staircase , omdat het min of meer onduidelijk blijft of McAfee zijn buurman daadwerkelijk heeft vermoord – hoewel Russell er verderop in de film nog wel op ingaat.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Running with the Devil: The Wild World of John McAfee
Running with the Devil: The Wild World of John McAfee is bovenal een typisch Amerikaanse film over een typisch Amerikaans verschijnsel: hoe lang sommige types onder de mensen kunnen leven zonder dat hun eigenaardige gedragingen worden opgemerkt. McAfee wordt neergezet als een narcist die bij vlagen doet denken aan andere ijzingwekkende types, zoals Charles Manson. Het is geen verrassing dat Running with the Devil: The Wild World of John McAfee dan ook eindigt met een overdonderend slot.
Running with the Devil: The Wild World of John McAfee, vanaf 24 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!