Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Romance is a Bonus Book S01E01-02: over een vrouw die niet opgeeft

  •  
05-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
170 keer bekeken
  •  
Romance is a Bonus Book
De serie slaagt erin baanbrekende personages neer te zetten in het K-drama genre.
De nieuwste Koreaanse dramaserie van Netflix volgt de pas gescheiden, 37-jarige Kang Dan-yi (Nayoung Lee). Een jaar na haar scheiding vindt zij zichzelf in een benarde situatie: ze heeft geen werk, geen huis, ze moet de dure schoolkosten voor haar dochter zelf ophoesten en haar spaargeld raakt op. Door haar sterke mentaliteit geeft zij niet op en solliciteert zich een slag in de rondte. Helaas wordt ze nergens aangenomen voor een baan waar ze voor heeft gestudeerd. ‘Lui’ noemen ze Dan-yi, maar eigenlijk bekritiseren ze het feit dat ze elf jaar lang een thuisblijvende moeder en toegewijde vrouw was.
Ze laat zich niet kisten en werkt ondertussen als huishoudster voor haar jeugdvriend Cha Eun-ho (Jong-Suk Lee). Hij denkt overigens dat zijn nieuwe huishoudster een bekende van Dan-yi is. Ook slaapt ze soms in zijn huis zonder dat hij het doorheeft. Eun-ho is de jongste redacteur ooit bij uitgeverij Gyeoroo, professor in de literatuur en auteur van een bestselling boek. 
8357.w1604.0.34158d0
Wanneer Dan-yi weer bij stiekem bij hem slaapt, vindt ze een memo met de boodschap dat de uitgeverij nieuwe werknemers zoekt, inclusief tijdelijke functies waarvoor geen diploma vereist is! De ideale kans denkt zij, en ze past haar cv aan door te zeggen dat ze enkel de middelbare school heeft gedaan. Hier wordt ze wel aangenomen. Niet lang daarna komt Eun-ho erachter dat hij heel wat heeft gemist in het leven van zijn jeugdliefde.
8359.w1660.0.3d470de
De achtergrondverhalen van de twee hoofdpersonages worden op een verfijnde manier kenbaar gemaakt aan de kijker, waardoor de connectie tussen de twee steeds meer op zijn plek valt.
Romance is a Bonus Book is in essentie een ontdekkingsreis van een vrouw die haar eigen kracht weer terugvindt, na jarenlang zichzelf op de tweede plek te hebben gezet. Ook heeft de serie het eerste lesbische koppel in een K-drama, wat zorgt voor een goede representatie van de LGBTQ-gemeenschap in Zuid-Korea. Romantiek is, in deze serie, als een kers op de taart: een extraatje in het leven.
Romance is a Bonus Book S01, vanaf 5 februari elke week een nieuwe aflevering op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!