Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Robots denken te dromen in trailer voor Westworld

  •  
14-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
westworld-poster
HBO hoopt dit jaar met Westworld het grote succes van hun vlaggenschip Game of Thrones te kunnen benaderen. Bekijk een nieuwe trailer voor de ambitieuze sciencefictionserie.
Westworld draait om een attractiepark, waar betalende klanten zich in een nabootsing van het oude westen kunnen begeven, inclusief mechanische cowboys en andere robots. Er ontstaan echter problemen, wanneer de attracties een eigen bewustzijn creëren en in opstand komen. Dat klinkt een beetje als Jurassic Park en dat is niet zo heel vreemd; Westworld werd in de jaren zeventig namelijk bedacht door Michael Crichton, de auteur die later ook het bronmateriaal voor de dinosaurusfilm van Steven Spielberg op papier zette. De serie heeft met Anthony Hopkins , Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright en Ed Harris een aantal bekende namen in de cast.
Voor de filmversie uit de jaren zeventig nam Crichton zelf zowel het script als de regie voor zijn rekening. Deze nieuwe televisieadaptatie is afkomstig van Jonathan Nolan, de bedenker van Person of Interest en (co)-scenarist van de Batman -trilogie van zijn broer Christopher Nolan. J.J. Abrams ( Alias , Lost , Roadies ) is één van de producenten. Westworld is vanaf 3 oktober te zien op HBO.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!