Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Restaurants on the Edge S01E01: gemoedelijke reality-tv

  •  
04-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Restaurants on the Edge
De Canadese tv-serie probeert restaurants op prachtige locaties op te frissen en te beschermen tegen een mogelijke financiële nederlaag.
Een make-over voor het interieur, nieuw menu-items en tips voor het runnen van een restaurant. In Restaurants on the Edge reizen chef-kok Dennis Prescott, ontwerper Karin Bohn en restaurateur Nick Liberato af naar verre bestemmingen over de hele wereld – waaronder Malta, Hong Kong, en St. Lucia - om restaurants te redden van de rand van financiële afgrond.
De opener speelt zich af in Marsaxlokk, het grootste traditionele vissersdorp in Malta. Het visrestaurant Haber 16 heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, maar de online beoordelingen geven een ander beeld. Wanneer de experts het restaurant verkennen stuiten ze op een saaie inrichting met een lelijk nautisch thema en een puinhoop achter de bar. Het is een restaurant zonder ziel. De eigenaar - Justin Haber, keeper voor de nationale voetbalploeg van Malta - worstelt om een balans te vinden tussen zijn verschillende bezigheden.
Restaurants on the Edge
Het ziet er niet al te best uit: Prescott is verontrust dat Haber schelpdieren importeert van over de hele wereld, ondanks het feit dat het restaurant direct aan de Middellandse Zee ligt, en hij gaat op onderzoek uit naar traditionele Maltese gerechten. In de hoofdstad Valletta snuift Bohn decorinspiratie op, terwijl Liberato probeert te achterhalen waar de passie van Haber nu echt ligt.
Restaurants on the Edge
De kracht van het programma ligt in het tonen van de schoonheid van de locaties – het is op sommige momenten echter eerder een veredeld reisverslag. Restaurants on the Edge heeft een plezierige toon, maar het kabelt voort en er is geen oplopende, nagelbijtende spanning. Het programma schiet tekort doordat het geen concreet inzicht geeft in waar een bedrijf fout gaat en wat er dient te worden aangepast. De experts zijn vriendelijk maar tegelijkertijd afstandelijk, en hierdoor stroomt de serie niet bepaald over van warmte. Terwijl er volop ruimte was waar de experts de Maltese cultuur konden omarmen, wat emotionele en betekenisvolle beelden zou opleveren.
Restaurants on the Edge
Restaurants on the Edge is doorsnee reality-tv. Jammer. Schreeuwende chef-koks en narcistische restaurateurs zorgen voor meer vermaak.
Restaurants on the Edge S01, vanaf 28 februari 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!