Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Reporting for Duty S01E01: sullige maar aandoenlijke politiekapitein

  •  
06-09-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
328 keer bekeken
  •  
ReportingDuty

© Netflix

De Braziliaanse komiek Leandro Hassum speelt de nieuwe commandant van een politiebureau in Rio de Janeiro in sitcom die af en toe wel wat weg heeft van The Office en Brooklyn Nine-Nine.

Reporting for Duty is een sitcom gesitueerd op een politiebureau in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Wie kennisneemt van de beslommeringen rondom politiekapitein Suzano (een rol van komiek Leandro Hassum) zal misschien al snel de link leggen met twee bekende televisietitels: The Office(de Engelse én de Amerikaanse) en Brooklyn Nine-Nine. Dat is niet opmerkelijk: Hassums personage lijkt aan de ene kant sterk op David Brent en Michael Scott, de hoofdpersonages uit respectievelijk de Britse en Amerikaanse The Office. Suzano is naïef, klunzig, en oogt niet als een natuurlijke leider. Maar tegelijkertijd heeft hij weer het inzicht en de medemenselijkheid van commandant Ray Holt (Andre Braugher) uit Brooklyn Nine-Nine.

Het verhaal in de serie is vrij overzichtelijk. Suzano was altijd de baas op een politiebureau waar vrij weinig gebeurde. Wanneer hij wordt overgeplaatst naar het gevaarlijke en drukke Rio de Janeiro, dan beginnen zijn nieuwe collega’s al direct een weddenschap: hoelang zal de beste man het hier uithouden? Geen rare wending: Suzano draagt zijn dienstpistool in een lullig heuptasje en struikelt al bij zijn eerste bezoek aan de burelen over zijn eigen voeten. Maar de agent ziet ook waar het op het bureau aan mankeert: dienders zijn alleen met zichzelf bezig; ze hebben geen oog voor de trivialere (maar soms nijpende) problemen van buurtbewoners.

BO_101-SC09_20075_R

© Laura Campanella / Netflix

En dat Suzano sympathiseert met buurtbewoners blijkt ook nog eens te lonen: een zaak wordt door zijn attente gedrag opgelost. Natuurlijk dankzij een gelukkige samenkomst van omstandigheden. Maar de kapitein krijgt hierdoor wel het respect van zijn secondant (Luciana Paes). En die steun heeft hij hard nodig. Maar terug naar die vergelijking met die Amerikaanse series: Hassums personage heeft ook genoeg aspecten die helemaal niet met Brent, Scott of Holt te vergelijken zijn. Zijn slapstick is misschien nog flauwer (en effectiever) en hij heeft van al deze personages misschien wel de meest diepzinnige blik. Hoewel liefhebbers van de bovengenoemde series Reporting for Duty vast zullen waarderen.

Reporting for Duty S01, vanaf woensdag 6 september 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!