Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Remarriage & Desires S01E01: zoete wraakthriller

  •  
15-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
Remarriage & Desires
Een gewiekste vrouw probeert in interessant Zuid-Koreaans drama een notoir datingbedrijf een hak te zetten.
Foto credits: Studio DAUN
Wanneer de man van Seo Hye-sung (Kim Hee-sun) ineens overlijdt na een val van een wolkenkrabber in Seoul, dan staat de moeder er met haar dochter ineens alleen voor. Ze heeft wel een idee hoe de plotselinge dood van haar echtgenoot kan worden verklaard: een datingbedrijf genaamd Rex speelde hierin een cruciale rol. Daar kunnen hooggeplaatste gehuwde en gescheiden yuppen op zoek naar een nog betere en bestendige echtelijke band. Het gras is altijd groener bij de buren. Dus focuste Seo zich op haar kind, en haar echtgenoot zich op zijn carrière, en probeerde hij te hengelen naar een betere liefdespartner (Seo is ‘slechts’ een lerares).
De toon is meteen gezet in Remarriage & Desires. Dit Zuid-Koreaanse drama draait om klassenverschillen en de wijze waarop vrouwen zomaar aan de kant kunnen worden gezet. Seo zint dan ook op wraak en lult zich vrij snel naar binnen bij Rex. Het lijkt erop dat ze deze patriarchale nachtmerrie van binnen wil gaan slopen. Zo heeft ze al snel haar zinnen gezet op een jonge entrepreneur, wiens moeder voor hem op zoek is naar de ideale vrouw – zo’n eentje die afkomstig is uit een perfecte familie; zonder een smetje; een onvervalste jaknikker. De beste man weet niet wat hij met Seo in huis haalt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Remarriage & Desires
Veel Zuid-Koreaanse dramaseries haken nadrukkelijk in op pregnante thema’s en showrunners Lee Geun-young zet in Remarriage & Desires ook zijn vraagtekens bij het perverse jetsetleven dat veel Zuid-Koreanen naarstig in stand proberen te houden door telkens met gelijkgestemde rijke partners te trouwen. Dat levert een interessante serie op die – en dat is inherent aan Zuid-Koreaanse televisie – bij vlagen ietsjes te melodramatisch aanvoelt.
Remarriage & Desires S01, vanaf 15 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!