Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rel: EenVandaag vs. NPO

21-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bas-eenvandaag13-5-2014-9270
Mediaoverzicht 21 juni: EenVandaag heeft een promotiefilmpje gemaakt waar de directie van de NPO niet zo blij mee is.
 
Mediarelletje: EenVandaag maakte een promotiefilmpje met de portee dat ze – in tegenstelling tot Pauw , De Wereld Draait Door en Goedemorgen Nederland – wél gewoon doorgaan deze zomer. Het filmpje werd één keer uitgezonden. ‘De NPO zou op haar teentjes zijn getrapt. Het overkoepelende orgaan van de publieke omroep kreeg de afgelopen weken veel kritiek te verduren over de lange zomerstop. Het EenVandaag -filmpje zou aanvoelen als een sneer,’ schrijft Algemeen Dagblad. Het spotje is nooit meer uitgezonden.
De VARAgids schoof aan bij Arjan Erkel , die in 2002 bekend werd omdat hij werd gegijzeld door moslimrebellen – binnenkort komt hij met een tv-programma over buitenlandse gevangenissen. De VARAgids volgde hem bij zijn huidige werk: het geven van inspiratielezingen à 2250 euro. ‘Vandaag zijn het er drie, dus dan geef je wat korting.’
NRC Handelsblad duikt in de handel met social media-accounts. Het businessmodel: je koopt een account voor honderd euro van een tiener die een fanschare heeft opgebouwd bij een bepaalde doelgroep, en verkoopt deze aan een commerciële partij die dezelfde doelgroep wil aanspreken. ‘Het mag niet en als we erachter komen dat dit gebeurt, dan treden we op door de pagina te verwijderen,’ aldus een woordvoerder van Facebook.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!