Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rebel S01E01-02: Rebel hou je liever te vriend

  •  
28-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rebel
Het leven met activiste Rebel (Katey Sagal) is nooit saai, maar haar missies gaan altijd voor familie.
Annie Flynn Ray Bello (Katey Sagal, Married with Children, Sons of Anarchy), bij de meesten bekend als Rebel, is als een sympathieke Terminator. Wanneer zij iets als haar missie adopteert, stopt ze niet voordat deze is uitgevoerd. Voor de mensen om haar heen – vrienden, familie, collega’s – zit er niets anders op dan mee te gaan in de stroming.
Haar meest recente queeste is die tegen de Stonemore Medical Group, geleid door Mark Duncan (Adam Arkin), wiens gebrekkige medische hartklepjes patiënten doodziek maken. Nu moet ze alleen nog advocaat Julian Cruz (Andy Garcia), de echtgenoot van haar beste vriendin, zien over te halen de zaak op zich te nemen.
Rebel
De tv-serie is geïnspireerd op het leven van activiste Erin Brockovich (wiens belevenissen in 2000 al eerder werden verfilmd, met een Oscarwinnend optreden van Julia Roberts). Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Katey Sagal zich vol enthousiasme overgeeft aan de rol. Rebel is een wervelwind, of, zoals ze zelf zegt: ‘Volhardend, onvermoeibaar en vermoeiend.’ Een vrouw met drie kinderen van drie verschillende vaders, met wie ze allemaal ook nog prima door één deur kan.
Rebel
Leven met Rebel is nooit saai, maar heeft ook, zo weet huidige echtgenoot Grady (John Corbett, Sex and the City, My Big Fat Greek Wedding), één belangrijk nadeel: Rebels missies komen altijd eerst. Ook dochter en beginnend advocate Cassidy (Lex Scott Davis) is het beu altijd maar door haar moeder te worden ingehuurd voor pro bono werk voor Rebels vele verloren zielen. Haar studieschuld moet ook betaald! Dus besluit ze over te stappen naar het advocatenkantoor van haar vader, die juist vooral grote bedrijven vertegenwoordigt, waaronder, je raadt het al, Stonemore Medical.
Rebel
Cassidy is een van de meer irritante personages in de serie, zeker wanneer ze haar overstap naar de ‘vijand’ probeert goed te praten. ‘Dit advocatenkantoor vertegenwoordigt slechte mensen’, verwijt een ex-collega haar. ‘Niet exclusief’, is haar weinig geruststellende antwoord. Ook lijkt Cassidy zich niet helemaal te realiseren dat ze zich met haar overstap niet zozeer uit haar moeders ijzeren greep heeft losgerukt, als dat zichzelf nu in haar vaders dwingende armen heeft geworpen. Corbett heeft als Grady nog de meest ondankbare rol als de pruilerige echtgenoot, die klaagt dat Rebel nooit thuis is om zijn eten te bereiden (#zwaarleven).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Rebel
Het moet gezegd: de serie heeft een indrukwekkend arsenaal aan bekende gezichten weten te strikken. Van Mary McDonnell (Battlestar Galactica) als een van Rebels kroongetuigen en Kevin Zegers (Transamerica, Dawn of the Dead) als Rebels zoon, tot Abigail Spencer (Rectify) als hartchirurg en Tamala Jones (Castle) als Rebels trouwe rechterhand.
Rebel
De tv-serie is niet erg geloofwaardig en evenmin subtiel, maar Sagal en maakster Krista Vernoff (Grey’s Anatomy) weten er het meeste van te maken.
Rebel S01, vanaf 28 mei 2021 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!