Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Raising Dion S02E01-02: prepuber met superkrachten

  •  
01-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Raising Dion S02
De superkrachten van de 10-jarige Dion groeien met de dag. Maar het gevaar is - uiteraard - nog niet geweken.
In je eentje voor je 8-jarige zoon zorgen is op zichzelf al pittig genoeg. Laat staan wanneer je kind in kwestie ook nog eens superkrachten blijkt te hebben. Dat is, in een notendop, de rode lijn van het eerste seizoen van Raising Dion , waarin moeder Nicole (Alisha Wainwright, Shadowhunters: The Mortal Instruments ) met vallen en opstaan leert omgaan met de krachten van zoon Dion (Ja’Siah Young) en Dion zijn weg probeert te vinden op zijn nieuwe school.
Ook leerden we de oorsprong kennen van zijn speciale krachten, en werd Dion geconfronteerd met zijn allereerste superschurk, de Crooked Man, een onweerswolk in de vorm van een man. De Crooked Man werd soort van verslagen, maar, zoals de geestverschijning van Dions vader Mark (Michael B. Jordan, Black Panther ) hem waarschuwt: ‘Energie sterft nooit.’ De boze donderwolk lijkt zich aan het einde van seizoen 1 dan ook te hebben gehecht aan een nieuw slachtoffer, Brayden (Griffin Robert Faulkner), eveneens een kind met superkrachten.
Raising Dion S02
Bij de start van het tweede seizoen zijn er twee jaar verstreken. En hoewel Dion wel dagelijks training krijgt om zijn krachten beter te leren kennen, houdt Nicole voor de buitenwereld zijn supergaven angstvallig geheim. Dat is nog niet zo makkelijk met een kersverse tiener, die zelf wel denkt te weten wat het beste voor hem is. En het gevaar is ook nog lang niet geweken. Want wat is er aan de hand met het mysterieuze zinkgat op het sportveld bij school? En met die nieuwe leerling die maar intens naar Dion blijft staren?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Raising Dion S02
Het tweede seizoen is een stap vooruit in vergelijking met het eerste, dat de superheldenactie en het familiemelodrama niet echt tot een bevredigend geheel wist samen te smeden. Young voelt nu ook een stuk natuurlijker als Dion – die in het vorige seizoen vooral met halfopen mond met zijn armen aan het zwaaien was – en ook de jonge Brayden laat al snel zien dat hij toch meer is dan alleen puur duivelsgebroed. De grote hoogtes van Stranger Things  zal de serie nooit gaan halen, maar toch weet Raising Dion  de aandacht aardig vast te houden.
Raising Dion S2, vanaf 1 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!