Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rainbow: waar is dan die regenboog?

  •  
30-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Rainbow
Losjes op The Wizard of Oz geïnspireerde speelfilm gaat nooit echt ergens naartoe.
Dora (Dora Postigo) dacht altijd dat haar moeder nooit contact met haar had gezocht. Wanneer ze ontdekt dat dit gelogen is, loopt ze weg van huis. Tijdens een tornadostorm. Met hondje Toto. Op zoek naar haar moeder.
Dora’s eerste stop is bij de villa van de familie Weizegs, eigenaars van een groot mode-imperium. Daar zit de vrouw des huizes Coco (Carmen Maura, Volver , Women on the Verge of a Nervous Breakdown ) vol ongeduld te wachten tot haar echtgenoot overlijdt, zodat ze eindelijk al zijn geld krijgt. Maar de avond verloopt niet helemaal zoals verwacht.
Rainbow
Je hoeft geen hele grote filmfanaat te zijn om te weten door welke filmklassieker de Spaanse speelfilm Rainbow zich heeft laten inspireren. Net als Dorothy in The Wizard of Oz pikt Dora tijdens haar queeste een paar kompanen op: de warhoofdige Muñeco (Ayax Pedrosa), de depressieve José Luis (Luis Bermejo) en sensuele Akin (Wekaforé Jibril). Coco is duidelijk de Boze Heks van het Westen, de rol van sloofje Mirabel (Carmen Machi) is meer ambigu.
Rainbow
Natuurlijk, er is niets mis met een funky versie willen maken van The Wizard of Oz. En, toegegeven, een scène zoals die waarin Dora en co tijdens een hallucinatie Michael Jackson op een reuzenruimteschildpad voorbij zien komen gaan we waarschijnlijk nergens anders zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Rainbow
Maar hoe verder de film vordert, hoe rommeliger het verhaal wordt en hoe meer je je realiseert dat de maker, naast een paar originele vondsten, eigenlijk weinig bijzonders te melden heeft.
Rainbow, vanaf 30 september 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!