Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Rabbit Hole S01E01-04: Kiefer Sutherland die de wereld redt overtuigt altijd

  •  
31-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
422 keer bekeken
  •  
Rabbit Hole
Kiefer Sutherland kan veel meer dan enkel de wereld redden, maar toch zien we de 24-ster het liefste in de rol die hij in deze vlotte thriller ook weer met verve speelt.
Foto credits: SkyShowtime
Wat John Weir, het personage van Kiefer Sutherland in Rabbit Hole , nou eigenlijk exact doet, maakt eigenlijk niet eens uit. Hij fixt dingen die van hogerhand besloten zijn – niet per se door te moorden, zoals in 24. Maar wel door zaken te manipuleren, leren we in het eerste half uur van de eerste aflevering. En hij is góed in wat hij doet. Althans - totdat Weir, die zich net had voorgenomen te stoppen, opeens als moordverdachte breaking news wordt op alle Amerikaanse tv-zenders. Terwijl alle law enforcements achter hem aan zitten, moet hij proberen te achterhalen wat hem precies is overkomen.
De kwaliteiten van Sutherland als acteur reiken zoveel verder dan de moeilijk kijkende superspion die zichzelf uit de ene penibele situatie na de andere moet redden. Maar tegelijkertijd is dit bij uitstek de rol waar hij voor gemaakt lijkt: grommend, peinzend, af en toe een oneliner brommend. Het helpt wel dat de acteur inmiddels twaalf jaar ouder is, wat hem enige afstand geeft van Jack Bauer, het personage waarmee hij zich twintig jaar terug in het collectieve geheugen vereeuwigde.
Rabbit Hole
Wat ook helpt, is dat makers John Requa en Glenn Ficarra (eerder verantwoordelijk voor de gekke queer-gevangeniskomedie I Love You Phillip Morris ) weten dat het fundament van dit soort series bestaat uit een goed script met een intrigerend mysterie vol plottwists om de aandacht van de kijker vast te houden. Geloofwaardigheid maakt in dit genre niet uit, mits het maar overtuigend, met vaart en flair wordt gebracht.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Rabbit Hole
Een cruciale bijrol in alle ontwikkelingen wordt trouwens gespeeld door de 20-jarige Nederlandse acteur Walt Klink, bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol in de clip van Smoorverliefd van rapper Snelle. Klink gaf zichzelf de afgelopen twee jaar om voet aan de grond te krijgen in de internationale filmwereld. Met zijn energieke, intrigerende bijrol als 'The Intern' maakt hij indruk – niet alleen op chauvinistische landgenoten, maar ook op castingdirectors in Hollywood.
Rabbit Hole S01, vanaf 31 maart 2023 op SkyShowtime
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!