Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Queer Eye S07E01-05: vertrouwd hartverwarmend

  •    •  
14-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
350 keer bekeken
  •  
QueerEye

De Fab 5 versterkt dit seizoen het zelfvertrouwen van mensen in New Orleans. 

Foto credits: Ilana Panich-Linsman / Netflix

Na zeven seizoenen zou gedacht kunnen worden dat dezelfde formule van Queer Eye gaat vervelen. Maar de serie waarin mensen ‘meer dan een make-over krijgen’ door vijf specialisten die queer zijn, is (natuurlijk) ook dit seizoen weer even hartverwarmend als altijd. Want: Queer Eye is een serie die op een oprechte manier laat zien dat iedereen een bijzonder verhaal heeft en waardig is om volledig zichzelf te mogen zijn, en verandering op de lange termijn wil voor de deelnemers. In dit seizoen zien we dat dit ook echt lukt.

Karamo, Tan, Bobbi, Jonathan, en Antoni zijn in New Orleans en helpen de deelnemers hun zelfvertrouwen en zelfinzicht te versterken met een nieuw kapsel, een nieuwe garderobe, een nieuw interieur én een nieuwe mindset. 'Ik heb me nog nooit zo gezien gevoeld', zegt Jenni in aflevering vier. In de tweede aflevering ontmoeten we Speedy, die in een rolstoel is gekomen na een auto-ongeluk waarbij hij zijn moeder en tante verloor. Door onder andere gesprekken met Wesley uit het vierde seizoen benadert hij zijn situatie nu niet langer als ‘waarom ik?’ maar als ‘waarom niet ik?’.

QEYE_703_Speedy_Unit_00513R

‘Omarm jezelf, blijf praten en blijf delen’, is ook de boodschap in de andere afleveringen.
In de eerste aflevering ontmoet het vijftal de jonge mannen van een fraternity house. Het huis waar ze wonen ruikt volgens Antoni naar een combinatie van appelcider, tequila en hoe sinaasappels ruiken als ze groen en schimmelig worden.

QEYE_701_Lambda_Unit_01078R

De jonge mannen zorgen niet goed voor zichzelf en zijn ook geen fan van schoonmaken of koken – vooral de hygiëne van het toilet geeft de Fab 5 de kriebels. Ook dit seizoen benadrukt hoe schadelijk het is dat mannen vaak niet geleerd worden hoe zij hun emoties kunnen verwoorden en reguleren. Zo komen de studenten erachter dat ze vaak niet weten wat ze eigenlijk voelen en dat de reden is dat zij niet goed voor zichzelf zorgen. 'Kwetsbaarheid is kracht', stelt Karamo.

QEYE_705_Dan_Unit_00618R

'Alle mooie kleding en nieuwe meubels lossen niet de problemen op. Maar ze geven wel hoop en handvaten om verder te gaan', zegt Antoni. Het blijft hartverwarmend hoe Karamo, Tan, Bobbi, Jonathan, en Antoni steeds opnieuw de soms enorm dikke muren van de kandidaten naar beneden weten te halen door hun kennis en eigen ervaringen, en de kandidaten helpen te laten inzien dat zij er óók mogen zijn.


Queer Eye S07, vanaf vrijdag 12 mei 2023 op Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!