Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Queens S01E01-03: echte royalty, armoedig script

  •  
19-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Queens

Twintig jaar na hun laatste grote succes staat hiphopmeidengroep Nasty Girls toch weer in de schijnwerpers.

Foto credits: ABC

Eind jaren negentig waren de vier zangeressen van Nasty Girls dé hiphopmeidenband van dat moment, tot een ruzie abrupt een einde maakte aan hun veelbelovende muzikale carrière. Hun levens nu hebben nog maar weinig weg van die gloriedagen: Brianna (Eve), aka ‘Professor Sex’, is een huisvrouw met vijf kinderen, en ook feestbeest Jill (Naturi Naughton, Power , zangeres bij r&b-trio 3LW), ‘Da Thrill’, is inmiddels al jaren een bedeesde echtgenote die geen zondagsdienst mist. Ondertussen probeert Naomi (Brandy Norwood), ‘Xplicit Lyrics’, al twintig jaar door te breken als akoestische soloartiest. Alleen Valeria (Nadine Velazquez, Major Crimes ), ‘Butter Pecan’, zit nog echt in de entertainmentindustrie als tv-presentator.

Wanneer de voormalige Nasty Girls de kans krijgen om voor een groot muziekevenement toch nog één keer - samen met aanstormend talent Lauren ‘Lil Muffin’ Rice (Pepi Sonuga, Ash vs Evil Dead , de beste vriendin van Pamela Anderson in Pam & Tommy ) - op te treden, komt het viertal schoorvoetend weer bij elkaar.

Queens

Toegegeven, het uitgangspunt is niet heel origineel. Toch gaf het feit dat drie van de vier hoofdrolspelers ook daadwerkelijk hiphop- dan wel r&b-royalty zijn, me nog enige hoop. Helaas lijkt het alsof er daarna geen geld meer over was voor degelijke scenario’s. Iedere zangeres start met precies één obstakel: Brianna betrapt haar echtgenoot met een van zijn studentes, Jill is eigenlijk lesbisch, Naomi heeft haar kind bij oma achtergelaten om aan haar solocarrière te werken en Valeria wordt – door haar eigen schuld – uit haar dagelijkse praatprogramma gezet.

Queens

Vervolgens is er in iedere aflevering wel een conflict tussen de vier dames onderling, waarbij Naomi meestal de aanjager is – met Valeria op een verdiende tweede plek. Toch zijn de meeste problemen binnen één aflevering wel weer opgelost of uitgepraat.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Queens

De serie heeft wel een paar lichtpuntjes, al dan niet bedoeld. Zo tart Eve toch wel echt de geloofwaardigheid als saaie huisvrouw, zeker van zo’n lulletje rozenwater als Jeff (RonReaco Lee, de serie First Wives Club ), die een ernstige aandoening aangrijpt om zijn ontrouw goed te praten. Pepi Sonuga, als de opstandige popster Lil Muffin, domineert elke scène waar ze in zit. Die schaarse momenten zijn helaas niet genoeg om te willen blijven kijken.

Queens S01, vanaf 19 januari 2022 op Disney+

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!