Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Queens on the Run: abominabele roadmovie

  •  
14-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Queens on the Run
Vier vrouwen zetten in vervelende Mexicaanse komedie hun ingedutte levens op pauze door gezamenlijk af te reizen naar Cancún.
Foto credits: Netflix
Vier vrouwen gaan in Queens on the Run ( Fuga de Reinas ) op een in hun ogen zwaar verdiende roadtrip naar Cancún. In de openingsscène is al te zien hoe deze reis in de soep loopt als in een flashforward wordt getoond hoe een van de vrouwen een pistool in haar handen heeft. Je zou dat het Hangover -effect kunnen noemen: probeer de kijker te verleiden om te blijven kijken want binnen luttele scènes ontspoort de boel. Het is alleen spijtig dat de rest van de film zich wel laat raden.
Het viertal wordt gespeeld door actrices Paola Nuñez, Valeria Vera, Alejandra Ambrosi en Martha Higareda. Ze spelen personages die wezenlijk van elkaar verschillen, behalve dan dat ze een ding gemeen hebben: hun levens zijn ingedut. Deze eind dertigers en begin veertigers zien met lede ogen aan hoe ze in een kleinburgerlijke sleur zijn beland. Ambrosi speelt Marilú: een vrouw die snakt naar de liefde van haar man en de leegte in haar leven opvult met siliconenborsten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Queens on the Run
Ze wil graag weer voelen hoe het is om te leven; een cliché dat in de film flink wordt uitgevent. De andere vrouwen hebben vergelijkbare motivaties om de reis te ondernemen: er moet nog as van iemands moeder worden uitgestrooid; een ander hoopt de liefde van haar leven te ontmoeten. Maar voordat die dromen worden vervuld is er eerst nog iets met een maffioso en zijn er andere kleine en grote obstakels die moeten worden genomen. Het resultaat is een stompzinnige film die meer draait om stretchmarks en cellulitis, dan om vrouwen en vrouwelijkheid.
Queens on the Run, vanaf 14 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!