Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Purge komt naar televisie als serie

  •  
05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
1990364881
Filmstudio Blumhouse lanceert een tv-afdeling. Een van hun eerste wapenfeiten wordt een tv-serie gebaseerd op de horrorfilm The Purge.
The Purge was in 2013 een groot succes voor Blumhouse; het 3 miljoen dollar kostende project bracht wereldwijd bijna 90 miljoen dollar op. De film draaide om een jaarlijkse nacht, waarin de overheid gedurende een periode van twaalf uur alle misdaden (inclusief moord) legaal maakt. In het origineel werden de hoofdrollen gespeeld door Ethan Hawke (Boyhood) en Lena Headey ( Game of Thrones ), waarna Frank Grillo (The Grey) de hoofdrol op zich nam in het vervolg. Grillo kwam daarna nog terug voor het derde deel The Purge: Election year, dat vorig jaar in de bioscoop te zien was. Hoewel Blumhouse af en toe ook een bejubeld drama (Whiplash) produceert, staat het bedrijf vooral bekend om horrorfilms als The Purge, Paranormal Activity en Insidious. Recentelijk produceerden ze Split van M. Night Shyamalan en de onverwachte bioscoophit Get Out van Jordan Peele.
De tv-afdeling van Blumhouse kondigde tevens een mini-serie over de controversiële Fox News-oprichter Roger Ailes aan, afkomstig van scenarist Tom McCarthy ( 13 Reasons Why ). Blumhouse was eerder al bezig met de HBO-serie Sharp Objects van Jean-Marc Vallée.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!