de Lagarde

Project Power: Ongecompliceerd maar vermakelijk

  •  
14-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Power Project
Superheldenfilm roept herinneringen op aan spetterende actiefilms uit de jaren 80.
Een containerschip meert aan in de haven van New Orleans, met een opzienbarende lading. In het holst van de nacht prijst een mysterieuze schipper zijn waar aan: een nieuwe vorm van drugs. Een groep dealers staat te popelen om het goedje in de straten aan de man te brengen, een ‘product dat te goed klinkt om waar te zijn’. Scholier Robin (Dominique Fishback, bekend uit The Deuce, haar personage in Project Power is nog enkele jaartjes jonger) heeft ook een handeltje in verdovende middelen en begint in de nieuwe drug te dealen. Met ernstige gevolgen.
Want dat ze een lokale agent als een van haar vaste cliënten heeft, is niet al te verstandig. Maar diender Frank (Joseph Gordon-Levitt) moet de pillen wel slikken om de drugsverslaafde criminelen bij te kunnen bijbenen. Want wie de nieuwe magische pil slikt, krijgt spontaan superkrachten. Welke krachten dat exact zijn, ligt aan je persoonlijkheid, of aan je spirit animal. Dat is natuurlijk niet een pienter idee: dat agenten dezelfde zonden begaan als het gajes waarop ze jagen, maar Frank kan er niet omheen. De mysterieuze Art (Jamie Foxx) weigert daarentegen de drug te gebruiken, omdat hij de desastreuze impact kent.
Zo presenteren filmmakers Henry Joost en Ariel Schulman (de makers van Paranormal Activty) een duistere, sfeervolle en vooral ongecompliceerde superheldenfilm. Want dat de pilverslaafden onderdeel uitmaken van een esoterisch experiment komt niet als een verrassing. Evenals de notie dat er een geheime organisatie achter schuilt. New Orleans leent zich uitstekend als backdrop voor dit verhaal: met binnenhoven die met graffiti vol gekalkt zijn en buitenwegen waar flink op gescheurd kan worden. Een soundtrack met dromerige trompetmelodieën (en veel treffende hiphop, dat ook) kan ook niet uitblijven.
Het is onderhoudend, en hoewel het wordt gebracht als ‘superheldenepos’ verwijst de film al dan niet onbewust net zo goed naar jarentachtigactie. Met twee alfamannen (Levitt en Foxx) en een vrouw die het eigenlijk veel beter weet en die ook nog eens een fenomenaal raptalent is. Dat de CGI soms wat knullig oogt moet je maar voor lief nemen, want Project Power is zeer vermakelijk. Met zelfs een klassiek slotstuk waarin de regen met bakken uit de hemel valt. Het is een akte die 35 jaar geleden niet had misstaan in een vehikel voor Bruce Willis.
Project Power, vanaf 14 augustus bij Netflix
 
Project Power, vanaf 14 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!