Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Private Lives S01E01-08: zwendelaars, liefde en een duister nationaal geheim

  •  
04-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Private Lives
Het spionage crimedrama uit Korea is onderhoudend, maar soms een tikkeltje verwarrend.
Zorgen rondom privacy, en dan met name onze online privacy, worden steeds groter. Grote techbedrijven schenden wetten, terwijl we (bijna) allemaal onze privélevens online met elkaar delen. Vinden we het delen van onze levens dan belangrijker dan onze privacy en het misbruik dat daarvan gemaakt kan worden? In de eerste aflevering van de Koreaanse crimedramaserie hoor je dan ook de voice-over zeggen dat ‘Korea kampt met het tijdperk van gedeelde privacy, terwijl we in een privacy oorlog zitten’.
Privégegevens worden verzameld, geanalyseerd, verkocht en gedeeld. Maar wie en wat zit daarachter? In Private Lives probeert een groepje zwendelaars een duister geheim aan het licht te brengen. De eerste afleveringen nemen ruim de tijd om gedetailleerd een achtergrondverhaal neer te zetten van met name Joo-Eun (Seohyun). Haar ouders maken ‘documentaires’ – jargon voor oplichterij. Wanneer haar vader in de gevangenis belandt door een documentaire van Jeong Bok-gi (Hyo-jin Kim), waarin hij een pastoor speelde en mensen geld aftroggelde, springt de serie naar voren en achter in de tijd. Joo-Eun treedt in de voetsporen van haar ouders en gaat in de leer bij haar oom om uiteindelijk wraak te kunnen nemen op Jeong Bok-Gi. Ze krijgt een relatie met Lee Jeong-Hwan (Kyung-pyo Go), die zelf tal van geheimen heeft en bekendstaat als Spion Lee. Wat ze nog niet weet is dat ze met haar relatie per ongeluk verwikkelt raakt in een groot geheim, welke de hoogste organen geheim proberen te houden.
Wat volgt is een wirwar aan verhaallijnen die allemaal verbonden lijken te zijn met het conglomeraat GK. Elke aflevering ontluikt meer en meer van wat het precies is dat ze aan het licht willen brengen, welke partijen erbij betrokken zijn en wat er in het verleden is gebeurd. Regisseur Nam Gun en scenarist Yoo Sung Yeol maken dan ook veelvuldig gebruik van sprongen in de tijd en perspectieven van verschillende personages. Helaas zorgt dit er ook voor dat het verhaal wat traag op gang komt en niet direct duidelijk wordt wat de link met privacy is.
Private Lives is visueel stilistisch, maakt slim gebruik van een balans tussen crime, drama, romantiek en actie, en de muziek zorgt voor een waar spionagegevoel.
Private Lives S01, vanaf 3 december 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!