Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Zembla podcast

  •  
13-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zembla Podcast
Journalisten van het tv-programma vertellen over het onderzoek achter de afleveringen.
Foto credit: BNNVARA
Hoe komen de tv-uitzendingen van Zembla tot stand? In de gelijknamige podcast vertellen de journalisten van het programma, dat sinds de eerste uitzending in 1995 al onderwerpen als de bouwfraude en de vervuiling van Schiphol op de agenda zette, over hun onderzoek.  
Daarmee is de Zembla podcast een interessante toevoeging aan het tv-programma, maar de afleveringen werken ook wanneer ze op zichzelf staan. De onderwerpen gaan van lokale kwesties, zoals de stankoverlast van landbouwbedrijven in het Brabantse Deurne, tot grote geopolitieke kwesties, zoals de gebeurtenissen die leidden naar de Russische inval van Oekraïne en de missie van het Nederlandse leger in Afghanistan.
Er zijn maar weinig tv-programma’s die zo stelselmatig in staat zijn om nieuws en misstanden op de agenda te krijgen als Zembla , en de podcast maakt duidelijk waarom. De journalisten vertellen hoe ze zich maandenlang in hun onderwerpen vastbeten, tijdens hun zoektocht naar antwoorden. Met de Zembla podcast wordt het belang van goede onderzoeksjournalistiek nog maar eens benadrukt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!