Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Wie is Poetin?

  •  
10-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
262 keer bekeken
  •  
Wie is Poetin?
Een even fascinerend als angstaanjagend beeld van de gevaren van absolute macht.
Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn de ogen van de wereld - voor zover dat niet al het geval was - gericht op Vladimir Poetin. De leider van Rusland groeide in de afgelopen twintig jaar uit tot een steeds brutere dictator, wat in februari resulteerde in het begin van een gruwelijke oorlog.
In Wie is Poetin? gaat Simon Dikker Hupkes, master in de politicologie, in op de verschillende facetten die de Russische leider kenmerken. Zo bespreekt hij in de openingsaflevering (thema: Poetin de rover) met voormalig Rusland-correspondent Michel Krielaars hoe de president aan een persoonlijk vermogen van maar liefst 200 miljard is gekomen. Daarnaast vertelt politicologe Julia Wouters over de giftige masculiniteit van Poetin, en gaat kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh in op hoe zijn jonge jaren hem gevormd hebben.
De interviews van Dikker Hupkes met de experts bieden een fascinerend beeld van een megalomaan leider, die Rusland steeds strakker in zijn greep kreeg. Zo bewijst Wie is Poetin? op knappe wijze het gevaar van absolute macht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!