Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Who the Hell is Hamish?

  •  
28-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Who the Hell is Hamish
Een heftig relaas over de Australische zwendelaar die ruim zeven miljoen dollar bij elkaar loog.
De charismatische, charmante con man: in een film als Catch Me If You Can raken we onder de indruk van iemand die op slinkse wijze iedereen beduvelt. Maar in de podcast Who the Hell is Hamish? wordt duidelijk wat een spoor van vernietiging zo’n bedrieger achterlaat.
De in Australië geboren Hamish Watson wist tussen de jaren 90 en het begin van 2019 ruim zeven miljoen dollar bij elkaar te liegen. Hij vertelde zijn slachtoffers de meest ongelooflijke verhalen: hij zat als jonge jongen in de auto bij zijn ouders toen ze verongelukten en allebei om het leven kwamen. Hij stond op 11 september aan de voet van het World Trade Center, en weet nog welke geluiden de vliegtuigen maakten toen ze zich de torens in boorden.
Journalist Greg Bearup van The Australian interviewde de slachtoffers van Hamish. Een vrouw vertelt hoe ze viel voor de charismatische zwendelaar en hoe ze hem, na een relatie van een kleine anderhalf jaar, tonnen gaf om te investeren. Een gepensioneerd stel moest hun huis verkopen nadat ze in de verhalen van de Australiër waren getrapt.
Watson zit inmiddels vast, maar zijn slachtoffers kunnen naar hun geld fluiten. Who the Hell is Hamish? stript het true crime-genre van de sensatie, en biedt een ontluisterend verslag van de vernieling die een bedrieger achterliet.
Beluister de eerste aflevering van Who the Hell is Hamish? hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!