Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Virusfeiten

  •  
23-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Podcast Virusfeiten
Tijs van den Brink ondervraagt wetenschappers over feit en fictie rond het coronavirus.
In een jaar van leven in lockdowns zijn we geconfronteerd met de ene na de andere, vaak tegengestelde mening over de strijd tegen het coronavirus en de zin van de overheidsregels. Om de feiten van de fictie te onderscheiden, gaat Tijs van den Brink in Virusfeiten met wetenschappers in gesprek over COVID-19. De vaste gasten van de presentator zijn intensivist Diederik Gommers en viroloog Marion Koopmans, beiden van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Gommers vertelt over zijn ervaring op de intensive care in Rotterdam, terwijl Koopmans updates geeft over het onderzoek naar vaccins en het voorkomen van besmettingen. Van den Brink ondervraagt ze over de laatste ontwikkelingen van Pfizer en Moderna, de effectiviteit van mondkapjes en de behandeling in de ziekenhuizen.
Virusfeiten stelt de wetenschappers centraal, die duidelijk en begrijpelijk antwoord geven op Van den Brinks vragen. In een tijd waarin verschillende kampen luidkeels reageren op nieuws over COVID, geeft de podcast een genuanceerde blik op de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!