Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: VI Podcast

  •  
24-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voetbal International Podcast
Voor wie nooit uitgepraat raakt over voetbal.
Nee, als je niet met het bord op schoot op zondagavond klaar zit voor Studio Sport, dan gaat de VI Podcast je niet in een voetballiefhebber veranderen. Maar voor de rest biedt de redactie van Voetbal International een zeer aardig stukje voetbalverdieping.
De VI Podcast is ingedeeld in rubrieken, zoals de Coëfficiënten Polonaise, waarin de Europese prestaties van de Nederlandse clubs onder de loep genomen worden. De redacteuren hebben overduidelijk de expertise in huis (vooral de encyclopedische kennis van Michel Abbink is ongeëvenaard), maar dit onderdeel van de podcast voelt het meest als traditionele sportjournalistiek. Vol goede analyses weliswaar, maar zonder al te schokkende nieuwe elementen.
Voor het meest intrigerende deel van de podcast komen we terecht bij het onderdeel Scorebordjournalistiek, waarin de achtergronden van VI-verhalen op de voorgrond treden. Zo schetsen journalisten Martijn Krabbendam en Tom Knipping in de eerste aflevering een profiel van bondscoach Ronald Koeman, aan de hand van hun ervaringen met de trainer. Hier weten de verslaggevers, die meer dan tien jaar geleden voor het eerst met Koeman spraken, hun ervaring om te zetten in een nieuw beeld van de trainer. Het zijn die momenten waardoor de VI Podcast uitstijgt boven het niveau van de wedstrijdanalyses waar social media vol mee staat, en je het gevoel krijgt dat er unieke voetbalverhalen naar boven komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!