Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Topkapi Stories - De Liefhebbers

  •  
05-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Liefhebbers
Een uitgebreide blik achter de schermen van een Nederlandse speelfilm.
Met De Liefhebbers heeft regisseuse Anna van der Heide een mozaïekdrama afgeleverd rond de familie Liefhebber, waarvan de leden moeten omgaan met een (groot)vader (Jeroen Krabbé) die aan Alzheimer lijdt. Productiebedrijf Topkapi doet in een achtdelige podcast verslag van het maken van de speelfilm, waarin zowel regisseuse en acteurs, als locatiescouts en de geluidsman aan bod komen.
Uiteraard is de reeks van Topkapi Stories interessanter na het zien van De Liefhebbers (al is het alleen maar vanwege de nodige spoilers die de revue passeren), maar de serie biedt ook een kijkje in filmmaken in het algemeen. Vooral de verhalen over het productieproces zitten vol charmante details. We horen over de familie die hun huis een paar dagen afstaat aan de makers, die een fitnessruimte tijdelijk veranderen in een werkkamer. Of componist Steve Willaert, die in zijn studio vertelt over de effecten van zijn verschillende instrumenten.
Maar ook de anekdotes van acteurs als Jelka van Houten, Theo Maassen, Beppie Melissen en Jeroen Krabbé - terloops vertellend over een samenwerking met Gary Oldman - geven een mooi kijkje in de Nederlandse filmwereld. De makers van de podcast kiezen ervoor om hun gasten vaak tijdens een activiteit te spreken (Maassen bereidt zich voor op een voorstelling, Van Houten is bezig met goudsmeden), wat zorgt voor natuurlijke gesprekken in plaats van de wat meer voorspelbare promotionele interviews. Prima podcast voor de, eh, liefhebber van film.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!