Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Top 40 stories

  •  
08-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Top40Stories

© AD / Qmusic

De verhalen achter hits uit de top 40 zijn niet altijd even schokkend, maar worden lekker smeuïg verteld.

Toen zanger Dinand Woesthoff hoorde dat Henkjan Smits strijkarrangementen aan het opnemen was voor een van de nummers van zijn bandje Kane, racete hij verontwaardigd naar de studio. Die confrontatie leidde ertoe dat de zanger, toen de ruzie was bijgelegd, beloofde een single te schrijven voor Volumia!, een van Smits’ andere bands. En zo ontstond een van hun grootste hits: ‘Blijf bij mij’.

Het is een van de verhalen die, vaak door de hoofdpersonen zelf, verteld worden in Top 40 Stories, een podcast van Qmusic en het AD. Dj Wim van Helden en muzieksamensteller Martijn Biemans bespreken in iedere aflevering een hit uit de top 40, variërend van Metallica tot Davina Michelle en van 2 Brothers on the 4th Floor tot Los Del Rio.

Vooral bij de nummers met een Nederlands tintje leidt dat tot heerlijke, smeuïg vertelde verhalen. Voor de enigszins ingelezen muziekliefhebber zullen ze niet altijd even schokkend zijn, maar Top 40 Stories biedt een lekker vlot potje grasduinen in de Nederlandse pophistorie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!