Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Stephen Fry's 7 Deadly Sins

  •  
25-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Stephen Fry's 7 Deadly Sins
Een even interessant als prachtig relaas over de zeven hoofdzonden.
Van hoogmoed tot luiheid, in zijn nieuwe serie podcasts behandelt schrijver, acteur en presentator Stephen Fry de zeven hoofdzonden. Met verwijzingen naar zowel filosofen, klassieke literaire werken als moderne fenomenen is de reeks een ambitieus, groots werk geworden.
Vanaf de eerste aflevering, waarin de Brit de redenen voor zijn relaas uiteenzet, is het vrijwel onmogelijk om te ontsnappen aan de prachtige vertelstem (Fry is een gewild stemacteur, hij sprak onder andere de audioboeken van de Harry Potter-serie in) van de voormalige QI-presentator. De Brit praat in heerlijke volzinnen, die soms de grens van de pompheusheid opzoeken maar deze nooit passeren. Aan de ene kant citeert hij Oscar Wilde, aan de andere kant plaatst hij zonden in de hedendaagse maatschappij. Hoogmoed wordt verbonden aan de trots op het aantal volgers op Instagram, in lust duikt Fry in de enorme hoeveelheid makkelijk bereikbare pornografie van vandaag de dag.
Het prettige aan Fry is dat hij overduidelijk intelligent is, maar genoeg zelfreflectie heeft om niet belerend te worden. Vooral in de aflevering over gulzigheid - hij worstelt al zijn hele leven met verslavingen - steekt de Engelsman zijn hand regelmatig in eigen boezem. Het zorgt voor een uiteenzetting die niet alleen vol interessante informatie zit, maar ook een hoger doel biedt: 7 Deadly Sins voelt uiteindelijk als een oproep tot meer empathie en begrip. Zoals Fry het zelf zegt: ‘Uiteindelijk zijn we allemaal als kleine kinderen, die het beter willen doen.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!