Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Stad in oorlog

  •  
13-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
Stad in Oorlog
Een indringend verslag van het leven in Charkiv, een jaar na de eerste Russische aanval.
Foto credit: Alena Grom
Een jaar geleden was Charkiv de eerste Oekraïense stad die door de Russen werd aangevallen. In Stad in oorlog , een podcast van het VPRO-programma Bureau buitenland , staan de verhalen van de inwoners in de tweede stad van Oekraïne centraal. Correspondent Michiel Driebergen is aanwezig in Charkiv en vraagt de inwoners naar hun herinneringen van dat eerste bombardement en hoe hun levens er sindsdien uitzien.  
De journalist hoort indringende verhalen, zoals over de achttienjarige jongen die zich vijf dagen na het uitbreken van de oorlog aanmeldde bij het leger om aan het front te vechten. En dan zijn er ook nog de andere strijders, die ervoor proberen te zorgen om het leven in Charkiv zo normaal mogelijk door te laten gaan. De mensen die de parken onderhouden, terwijl iedere nacht de bommen vallen.
Stad in oorlog geeft een indringend beeld van de effecten van de oorlog op Oekraïners. Niet met gruwelijke verhalen over het geweld aan de frontlinies, maar juist door zich te richten op het dagelijks leven van de bewoners van Charkiv.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!