Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Springsteen podcast

  •  
14-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Springsteen on Broadway
Hoe komt het dat Bruce Springsteen-fans zó enthousiast zijn over hun muzikale held? Liefhebber Bas Louissen gaat op onderzoek uit.
Foto credit: Netflix
‘Er zijn twee groepen mensen: fans van Bruce Springsteen en mensen die hem nog nooit live hebben gezien’, vertelt superfan Bas Louissen in de eerste aflevering van de Springsteen podcast . Hij zag zelf het licht toen hij de Amerikaan in 2003 zag optreden in De Kuip, en gaat nu in gesprek met andere mensen in wier leven Springsteen een grote rol speelt.
Want de band tussen de zanger en zijn fans is een bijzondere, blijkt uit de verhalen van mensen die tientallen optredens van hem zagen. Zoals Liselotte, die op Pinkpop door Springsteen het podium opgetrokken werd en ook na concerten in Amerika haar grote held wist te ontmoeten.
Ook bekende fans als Gerard Ekdom, Frans Timmermans en Leon Verdonschot doen een duit in het zakje, en vertellen waarom Springsteen niet zomaar een zanger is. Voor fans is de Springsteen podcast een feest der herkenning, voor outsiders is het een inzicht in een ongekend fenomeen: een muzikant die een ware horde aan Bruce-evangelisten op de been brengt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!