Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Promoveren met Almere

  •  
17-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Promoveren met Almere
Een uiterst sympathieke reeks over eeuwige underdog Almere City tijdens de strijd om promotie naar de Eredivisie.
Het imago van Almere City was niet best ten tijde van de eerste officiële wedstrijden in 2006. De club, toen nog opererend onder de naam FC Omniworld, had een schamel budget en speelde in een piepklein stadion in een stad die óók het imago niet bepaald mee heeft.  
De resultaten werden echter steeds beter, en in het seizoen 2020/2021 is Almere City verwikkeld geraakt in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Journalist Wouter Bouwman volgt de club in de laatste weken van het seizoen, waarin bekend moet worden of Flevoland vertegenwoordigd wordt op het hoogste niveau van Nederland.  
In Promoveren met Almere duikt Bouwman bovendien niet alleen in de resultaten, maar gaat hij ook op zoek naar het gezicht van Almere City. Daarvoor praat hij met spelers, personeel en de fans die wekelijks bij het trainingsveld staan om hun ongezouten mening te geven. Het levert een sympathiek beeld op van een club die, ondanks een eeuwige underdogpositie, een gooi doet naar succes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!