Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Poen

  •  
26-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Poen
Van klein leed tot financiële crisis: een blik in de wereld van geld.
Foto credit: NOS
Van kredietcrisis tot het verdienmodel van videogames, in Poen proberen journalisten Charlotte Waaijers en Nik Wouters de financiële wereld te duiden. Dat doen de NOS-verslaggevers op vermakelijke, vlotte wijze, zonder al te ver de diepte in te gaan, in deze podcast van Radio 1.
Om een niet al te sexy onderwerp toch onderhoudend te maken, gaan Waaijers en Wouters in de hoogste versnelling door hun onderwerpen. Ze vinden een mooie balans tussen anekdotes (zoals de vader die ontdekte dat zijn zoon anderhalfduizend euro van zijn creditcard haalde om spelers te kopen in het voetbalspel FIFA) tot uitleg van experts over ingewikkelde, macro-economische processen. Zeker in de aflevering over de volgende crisis - het is schijnbaar niet de vraag of-‘ie er komt, maar wanneer - leidt dat tot mooie inzichten, zoals de zwarte zwaan-theorie van de Libanees-Amerikaanse wetenschapper Nassim Nicholas Taleb.
Tegenover het enorme leed van een crisis kijkt Poen dan in een volgende aflevering naar kleiner leed, computerspellen met elementen van gokken. De vlotte wisselwerking van Waaijers en Wouters zorgt ervoor dat de onderwerpen in de podcastreeks in behapbare, makkelijk te begrijpen stukken worden geserveerd. De serie zal misschien niet tot schokkende nieuwe inzichten leiden, zeker bij luisteraars die al veel over de financiële sector weten, maar bij zelfs een milde interesse in Poen luistert de reeks zeer makkelijk weg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!