Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Op hoop van zegen

  •  
03-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
277 keer bekeken
  •  
Op hoop van zegen
Biedt een miljoenenkerk in Brabant echte spirituele steun of kwakzalverij?
Foto credit: ANP / Omroep Brabant
De 29-jarige Tom de Wal richtte in 2016 Frontrunners Ministries op, een evangelische organisatie die belooft volgers van ziektes, beperkingen en allerlei andere soorten leed af te helpen. Met succes, in elk geval voor De Wal zelf: zeven jaar later is Frontrunners Ministries uitgegroeid tot een miljoenenorganisatie die enorme giften ontvangt.
In Op hoop van zegen proberen verslaggevers van Omroep Brabant (foto: v.l.n.r. Sanne Hoeks, Loes Krabben en Ilse Schoenmakers) te ontdekken hoe zuiver die organisatie is. De journalisten bezoeken diensten, waarbij hysterische schreeuwen tijdens duivelsuitdrijvingen en vragen om donaties zich in rap tempo afwisselen. Daarnaast wordt er een poging gedaan om de financiële structuur van Frontrunners Ministries, waarvan De Wal tot op heden alle bestuurlijke functies bekleedt, te ontleden.
Dat onderzoek is lastig - de organisatie is niet bepaald transparant - maar het levert tóch interessante resultaten op. Aan de ene kant horen we hoe mensen daadwerkelijk steun vinden bij het werk van De Wal, maar aan de andere kant wordt al snel duidelijk dat er achter die diensten een gelikte geloofsmachine schuilgaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!