Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Niet te geloven

  •  
02-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
273 keer bekeken
  •  
20240203-AdrianneMarlijneFotografie-Lifestyle-Fotograaf-Westland-Persfoto-Podcast-Media-7

© Adrianne Marlijne Fotografie

Wrijving leidt tot meer begrip in de gesprekken tussen zoon Ruben (kerkverlater) en vader Wout (dominee).

Ruben van Haften is een domineeszoon die er tijdens zijn jeugd van droomt om in de voetsporen van zijn vader Wout te treden. Dat loopt anders: mede door zijn ontluikende biseksualiteit besluit hij de kerk te verlaten, en leeft hij tegenwoordig als overtuigd atheïst. Daarmee bewandelt hij het omgekeerde pad van zijn vader, die zich na een seculiere opvoeding in het geloof stortte.

Niet te geloven is een samenwerking tussen Ruben en Wout, waarin de wereldbeelden van vader en zoon centraal staan. Die blijken soms behoorlijk ver uit elkaar te liggen: het gesprek waarin Wout vertelt dat hij zoenende mannen ‘iets onnatuurlijks vindt hebben’ is bijvoorbeeld ronduit ongemakkelijk.

Dankzij dit soort momenten zou Niet te geloven makkelijk richting religie-bashing kunnen gaan, maar het valt te prijzen dat de podcast constant niet alleen zoekt naar frictie, maar juist naar begrip. Vader en zoon groeien, ondanks al het ongemak, naar elkaar toe - en bewijzen in fascinerende afleveringen dat ze elkaar steeds meer accepteren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!