Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Naakt op een kleedje

  •  
11-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naakt op een kleedje
Een ode aan de vrouwelijke makers die ondervertegenwoordigd zijn in de musea.
Als je Naakt op een kleedje niet luistert voor de boeiende gesprekken over kunst, luister de podcast van de VPRO dan voor de poëtische beschrijvingen van kunstwerken die iedere aflevering openen. Makers Yuki Kho en Heske ten Cate interviewen wekelijks een vrouw die vertelt over de kunstenares én het kunstwerk dat haar geïnspireerd heeft.
En gezien de variatie in gasten die Kho en Ten Cate interviewen, levert dat een afwisselende lijst aan kunst en gespreksonderwerpen op. Zo gaat architecte Arna Mačkić in op haar Bosnische roots, en het werk Bosnian Girl van Šejla Kamerić, dat symbool is komen te staan voor het leed van de genocide in Srebrenica. Of voormalig voetballer Rocky Hehakaija, die met haar Favela Street Foundation in sloppenwijken in onder meer Brazilië en Soedan werkt. Ze kiest voor de fotoserie Imperial Courts van Dana Lixenberg, een reeks over een achterbuurt in het zuiden van Los Angeles. Curator en model Stephanie Afrifa vertelt over de moeizame acceptatie van zwarte vrouwen in haar werkveld.
De nauwe band tussen de gasten in Naakt op een kleedje en de kunstwerken die ze uitkiezen, zorgt voor gepassioneerde gesprekken tussen de interviewers en hun gesprekspartners. Of het nu over voetbal in een sloppenwijk of over duurzame compost-begrafenissen gaat. Kho en Ten Cate weten zowel het kunstwerk als het leven van hun gasten te vangen in intrigerende portretten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!