Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Mr. Big

  •  
07-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Mr. Big
Wim S. bekende de moord op zijn vriendin. Werd hij daartoe gedwongen door de politie?
De Deventer moordzaak en De Deventer mediazaak bewezen het al: je kan prima twee podcasts maken over hetzelfde onderwerp, met flink verschillende resultaten. Zo treedt ook Mr. Big van Dag en Nacht Media in de voetsporen van Volkskrant -podcast Grijs gebied , waarin omstreden undercover-onderzoeken van de Nederlandse politie centraal staan.
Waar de Volkskrant zich bezighield met de ethiek van undercover-onderzoek, zoomt Mr. Big in op één specifieke zaak. Centraal staat Wim S., die ervan verdacht werd in 2010 zijn vriendin Heidy Goedhart te hebben vermoord. Het onderzoek loopt op niets uit, maar uiteindelijk weet de politie dankzij de Mr. Big-methode, waarin agenten zich voordoen als ondernemers die een lucratief zakelijk aanbod voor de verdachte hebben, toch een bekentenis te krijgen.
Mr. Big onderscheidt zich van Grijs gebied door middel van interviews met de moordverdachten, en ook met gesprekken met een undercoveragent, die vertelt over zulk geheimzinnig onderzoek. Het biedt een fascinerende kijk op een moordzaak, en op het web van leugens dat agenten hebben gesponnen om S. tot een bekentenis te brengen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!