Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Movie Masters

  •  
06-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Movie Masters
Een fraai gemixte verzameling van odes aan de grootste filmcomponisten.
Foto credit: NPO Radio 4
In zes afleveringen bewijst Movie Masters nog maar eens wat een belangrijk onderdeel de soundtrack is bij iconische filmscènes. Bij het luisteren naar de reeks, een productie van NPO Radio 4, zie je scènes uit moderne en klassieke succesfilms zich zo voor je ogen afspelen.
Verantwoordelijk voor de afleveringen zijn diskjockey Jeroen van Inkel en Jeroen Schuyt, die zich in ieder deel richten op het werk van een beroemde filmcomponist. In 30 minuten durende soundscapes mixen ze op fraaie wijze soundtracks, filmdialogen en interviews met de componisten tot een vloeiend geheel. Achteraf is er een korte analyse van de twee Jeroens.
Daarbij is er aandacht voor onder andere oudgedienden John Williams ( Star Wars , Schindler’s List ) en Ennio Morricone ( Once Upon a Time in the West ). Hedendaagsere voorbeelden zijn er van Ludovico Einaudi ( Intouchables ) en Ryuichi Sakamoto ( The Revenant ). De kundig gemixte afleveringen maken Movie Masters tot een lust voor het oor van zowel de moderne als de klassieke filmliefhebber.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!