Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Podcast van de week: Makkelijke eters

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Makkelijke eters
Restaurantrecensenten Hiske Versprille en Joël Broekaert trakteren op een heerlijke trip door de culinaire laagcultuur.
Culinair recensenten Hiske Versprille ( de Volkskrant ) en Joël Broekaert ( NRC ) dineren in de meest chique restaurants, maar in Makkelijke eters richten ze zich júist op de guilty pleasures in voedselland. Het duo bespreekt de ‘culinaire laagcultuur’, die reikt van Viennetta tot paprikachips en slasaus.
Wat Makkelijke eters zo charmant maakt (naast de beste jingle die we tot nu toe in een podcast zijn tegengekomen) is de manier waarop Versprille en Broekaert diepgravend onderzoek doen naar de totstandkoming van deze culinaire guilty pleasures. Van de lopende band in de chipsfabriek tot een meterslange Viennetta die door een machine in stukjes wordt gesneden: de twee journalisten leggen het proces achter het eten fijn en duidelijk uit.
Daarnaast praten Versprille en Broekaert over hun culinaire belevenissen van de afgelopen week, bellen ze met Ava Mees List (sommelier bij driesterrenrestaurant Noma) en duiken ze in mislukte gerechten, zowel van zichzelf als van de luisteraars. Het maakt van Makkelijke eters een heerlijke culinaire kletspodcast, zowel voor hoog- of laagvliegers in de keuken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!